Mobil logo

Vår kalkonuppfödning

Våra kalkonkycklingar är av den engelska rasen But och köps in daggamla från Adelåsen i Stora Levene. Väl hos oss får kalkonkycklingarna bo i ett stort, ljust, tempererat och luftigt stall där de har fri tillgång till foder och vatten. Dom rör sig fritt i stallet och på golvet finns det halm och spån för kalkonerna att sprätta i.

Att föda upp kalkoner från daggammal kyckling är ett ganska svårt uppdrag som kräver yttersta noggrannhet när det gäller främst värme och tillgång till färskt vatten. Speciellt de första dagarna är de små kycklingarna mycket känsliga för temperaturen i stallet. Är det för varmt söker de sig ut mot stallets väggar och är det för kallt så packar de sig tätt mot varandra. Temperaturen och hur grupperna ”ser ut” noteras de första dagarna med endast några timmars mellanrum.
 
Kalkonerna äter ett spannmålsbaserat foder. 
Kalkonerna som blir 10-12 veckor gamla väger ca 4-5 kg slaktade.
 

Sortimentet varier lite över säsongen men fryst hel kalkon har vi alltid har hemma. Dock med risk för slutförsäljning inför storhelgerna.

Beställa gärna i god tid >

I vår lilla gårdsbutik i Borrås Tvååker har vi förutom hel kalkon i olika vikter även styckdetaljer och förädlade produkter så som kalkonfilé, klubbor, vingar m.m.

Hitta till gårdsbutiken >

En helstekt kalkon har ofta förmågan att imponera, trots att det är i princip omöjligt att misslyckas! Följ vårt recept och du kommer garanterat få nöjda gäster!

Våra recept >